Μενού

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019

module infoδράση κοινωνικές ομάδες

PHONES

KEP

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

326_ΟΑΣΑ

Κέντρο Κοινότητας

15605

KEP

EUROPE

ΕΠ 2014-2019

eBanking

Θάλασσες & Ακτές

Agri

Banner ΚΕΠ

KEP

Amea banner

ΑΜΕΑ

Banner Διαύγεια

Diavgeia

Weather

7 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟPrint

11/01/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ

΄Ένα ακόμα καίριο αίτημα του Δήμου μας γίνεται πραγματικότητα με την τοποθέτηση ψυχολόγων στα Δημοτικά σχολεία των Σπάτων και της Αρτέμιδας.

7 Δημοτικά Σχολεία στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, θα αποκτήσουν από την τρέχουσα σχολική χρονιά σχολικό ψυχολόγο, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και ύστερα από εισηγήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Π.Ε και Δ.Ε.

Τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019, ανακοινώθηκαν οι πιστώσεις ανά ΠΔΕ για την πρόσληψη αναπληρωτών ΠΕ23-Ψυχολόγων καθώς και η λίστα με τα σχολεία που εντάσσονται στο νέο θεσμό.

Σε κάθε ομάδα σχολείων τοποθετείται ένας Ψυχολόγος κλάδου ΠΕ23, με καθήκοντα ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού. Εντός 5 ημερών από την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας καταρτίζει εβδομαδιαίο πρόγραμμα στο οποίο καθορίζεται συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας, σταθερή καθ' όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους, κατά την οποία θα ασκεί τα καθήκοντα του, σε κάθε μια από τις 5 σχολικές μονάδες που έχει τοποθετηθεί.

Η κάλυψη των ανωτέρω θέσεων θα πραγματοποιηθεί με πρόσληψη μελών Ε.Ε.Π. που ανήκουν στον κλάδο ΠΕ23 Ψυχολόγων από τους πίνακες αναπληρωτών Ε.Ε.Π. του κλάδου ΠΕ23 Ψυχολόγων.

Αναλυτικά τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος ανά ομάδα είναι τα εξής:

ΟΜΑΔΑ 43

2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

4ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

ΟΜΑΔΑ 44

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΠΑΤΩΝ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΠΑΤΩΝ

3ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΠΑΤΩΝ

Τα καθήκοντα του ψυχολόγου

Ο Ψυχολόγος κλάδου ΠΕ23 φροντίζει για τη εφαρμογή των αρχών της επιστήμης της  Ψυχολογίας στην εκπαίδευση και προάγει την ψυχοσυναισθηματική, κοινωνική και γνωστική ανάπτυξη των μαθητών, τη συναισθηματική ισορροπία και την ενδυνάμωση όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ενισχύει την προαγωγή προσωπικών και ομαδικών θετικών στάσεων και συμπεριφορών και προτείνει λειτουργικές διεξόδους αντιμετώπισης των αρνητικών στάσεων και συμπεριφορών. Αντιμετωπίζει τον κάθε μαθητή και μαθήτρια ως ιδιαίτερη, ενιαία βιοψυχική οντότητα, ενταγμένη σε ποικίλα κοινωνικά συστήματα, σεβόμενος απόλυτα τις προσωπικές ιδιαιτερότητες του.

Ο ρόλος του Ψυχολόγου

Ο ρόλος του είναι συμβουλευτικός, υποστηρικτικός και θεραπευτικός προς τους μαθητές, τις οικογένειές τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις αντιμετώπισης καταστάσεων κρίσεων με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα των εμπλεκομένων. Ευαισθητοποιεί και ενημερώνει τους μαθητές, τους γονείς και το προσωπικό του σχολείου σε διάφορα θέματα που αφορούν την ειδικότητα του. Σχεδιάζει και εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας. Διευκολύνει τη συνεργασία, επικοινωνία και αλληλεπίδραση των μαθητών και των οικογενειών τους.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ: ΑΠΟΦΑΣΗ Αριθμ. Φ/22097/Δ1

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ:http://bora einai.blogspot.com/2017/01/blog-post_99.html