Μενού

Ζωντανή Συνεδρίαση του ΔΣ

module infoδράση κοινωνικές ομάδες

PHONES

KEP

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

326_ΟΑΣΑ

Κέντρο Κοινότητας

15605

KEP

EUROPE

ΕΠ 2014-2019

eBanking

Θάλασσες & Ακτές

Agri

Banner ΚΕΠ

KEP

Amea banner

ΑΜΕΑ

Banner Διαύγεια

Diavgeia

Weather

Διαδρομή:Αρχική Σελίδα

Θάλασσες & ΑκτέςPrint

Ζωτικός Χώρος

Για την περιοχή της Αρτέμιδος, η σημασία του παράκτιου χώρου, καταδεικνύεται μέσα από την αλματώδη οικιστική ανάπτυξη που γνώρισε η περιοχή από τα τέλη της δεκαετίας του ’60, εξ αιτίας της επιθυμίας των ανθρώπων να αποκτήσουν εξοχική κατοικία αλλά και από τη σημερινή επισκεψιμότητα της περιοχής κατά την κολυμβητική περίοδο. Οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την παράκτια αναψυχή (ήλιου-ακτής-θάλασσας) έχουν στρατηγική οικονομική σημασία για την Αρτέμιδα δεδομένου ότι η παράκτια ζώνη παρέχει ένα περιβαλλοντικό και κοινωικό αντιστάθμισμα στις σημερινές ελλείψεις των κοινωφελών και χωροταξικών υποδομών & δικτύων. 

   

Η παράκτια ζώνη της Αρτέμιδος είναι ένας φυσικός πόρος οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής σημασίας, από τον οποίο ο άνθρωπος απολαμβάνει ένα πλήθος "υπηρεσιών" όπως η αναψυχή, η ενασχόληση με την αλιεία (επαγγελματική ή ερασιτεχνική), ο μετριασμός των ακραίων καιρικών φαινομένων, η αισθητική κλπ. Η ποιότητα και η ποσότητα των υπηρεσιών αυτών εξαρτάται αμεσα από την κατάσταση του φυσικού συστήματος (χερσαίου και θαλάσσιου) και η περιβαλλοντική υποβάθμισή του αναπόφευκτα έχει αρνητικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. 

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευασθητοποίησης των πολιτών, ο Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος δημιούργησε τη θεματική δικτυακή ενότητα "Θάλασσες & Ακτές"  όπου ο επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει στοιχεία και πληροφορίες για το παράκτιο περιβάλλον του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος. 

 

Τηλ. επικοινωνίας : Κατσής Εμμανουήλ - 6938536996